Kulinaria: Wielkanocna sałatka chrzanowa z ananasem
Kompozycja idealnie dobranych składników powoduje iż sałatka jest delikatna, chrupiąca o lekkim chrzanowym posmaku. Bardzo szybka i prosta, idealna propozycja na Święta Wielkanocne.
Składniki:
- 1 słoiczek selera konserwowego
- puszka kukurydzy
- puszka ananasa
- mały słoiczek tartego chrzanu
- 20 dag szynki konserwowej
- 4-5 ugotowanych jajek
- 6-7 łyżek majonezu
- 2 łyżki śmietany
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
Seler odsączyć, ewentualnie lekko posiekać, kukurydzę odsączyć, ananasa odsączyć i pokroić na mniejsze kawałki, jajka i szynkę pokroić w drobną kostkę. Wszystko przełożyć do dużej miski, dodać chrzan, majonez, śmietanę, doprawić solą i pieprzem.
Smacznego!