Kulinaria: Wielkanocna sałatka chrzanowa z ananasem

Kulinaria: Wielkanocna sałatka chrzanowa z ananasem

Kompozycja idealnie dobranych składników powoduje iż sałatka jest delikatna, chrupiąca o lekkim chrzanowym posmaku. Bardzo szybka i prosta, idealna propozycja na Święta Wielkanocne.

Składniki:

  • 1 słoiczek selera konserwowego
  • puszka kukurydzy
  • puszka ananasa
  • mały słoiczek tartego chrzanu
  • 20 dag szynki konserwowej
  • 4-5 ugotowanych jajek
  • 6-7 łyżek majonezu
  • 2 łyżki śmietany
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Seler odsączyć, ewentualnie lekko posiekać, kukurydzę odsączyć, ananasa odsączyć i pokroić na mniejsze kawałki, jajka i szynkę pokroić w drobną kostkę. Wszystko przełożyć do dużej miski, dodać chrzan, majonez, śmietanę, doprawić solą i pieprzem.

Smacznego!

Podziel się tym artykułem:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email