Lubaczów: Zaproszenie na warsztaty kulinarne - kuchnia Maroka

Lubaczów: Zaproszenie na warsztaty kulinarne - kuchnia Maroka

„Dobre życie zaczyna się od dobrego jedzenia” – to zasada, którą wyznają kucharze Bogusław Tomczyk oraz Anna Lachowicz-Tomczyk z firmy kateringowej Veggie z Wrocławia. 27 lipca (środa) o godz. 18:00 w Kresowej Osadzie poprowadzą oni bezpłatne warsztaty kulinarne dla dorosłych „Bezkresy Smaków”.

Warsztaty odbędą się po raz drugi w ramach Festiwalu Dziedzictwa Kresów. Pierwsza ich edycja miała miejsce w ubiegłym roku. . W tym roku przed uczestnikami „otworzymy” kuchnię marokańską. W świat unikatowej mieszanki smaków i aromatów wprowadzą Was kucharze Bogusław Tomczyk oraz Anna Lachowicz-Tomczyk, którzy zaprezentują zdrowe i smaczne specjały. W menu pojawią się harira – berberyjska zupa, shlada – typowa marokańska sałatka, kuskus tagine – danie wykonane w glinianym naczyniu, ze stożkową pokrywą, falafel – orientalne kotleciki z ciecierzycy i ghriba – ciasteczka z mąki migdałowej. Oczywiście nie zabraknie też specjału Maroka – berber whisky – napoju z zielonej herbaty i mięty.

Anna Lachowicz-Tomczyk – z wykształcenia antropolożka, absolwentka studiów doktoranckich Nauk o Kulturze Uniwersytetu Wrocławskiego. Współzałożycielka i dyrektor Instytutu Studiów Azjatyckich. Współorganizatorka cyklicznej wystawy Nieznane Oblicza Hinduizmu, która doczekała się już 11 edycji. Pasjonatka podróży, natury, sztuki i dobrego jedzenia. Miłośniczka włoskiego Dolce Vita.

Bogusław Tomczyk – z wykształcenia informatyk, z zamiłowania kucharz. Smakosz, pasjonat kuchni indyjskiej i włoskiej. Związany czynnie z kuchnią od 2006 r. Lubi eksperymentować i tworzyć autorskie receptury. Do gotowania zawsze podchodzi z pasją i pełnym zaangażowaniem. Koordynator projektu „Kuchnie Azji” w Instytucie Studiów Azjatyckich.

Formularz zgłoszeniowy należy przesłać na adres sekretariat@gminalubaczow.pl do 25 lipca 2022 r.

Warsztaty są bezpłatne, liczba miejsc jest ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń.

Podziel się tym artykułem:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
Zostaw komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.