Szybkie ciasteczka maślane

Szybkie ciasteczka maślane

Składniki:

  • 1 szklanka mąki tortowej
  • 200 g masła
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżeczka ekstraktu lub esencji z wanilii

Przygotowanie:

Mąkę przesiewamy razem z cukrem pudrem, następnie dodajemy masło oraz wanilię. Wszystkie składniki mieszamy w malakserze (lub siekamy nożem). Następnie szybko zagniatamy na jednolite ciasto. Wałkujemy na gruby placek. Wykrawamy kształty i posypujemy cukrem. Układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Lekko nakłuwamy widelcem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 12 minut. Po upieczeniu i wystygnięciu przekładamy do pojemnika.

Podziel się tym artykułem:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email