Kulinaria: Kokosanki

Kulinaria: Kokosanki

Składniki

  • 200 gramów wiórków kokosowych,
  • 2 białka,
  • 50 gramów masła,
  • 120 gramów cukru.

Przygotowanie:

  1. Roztop masła w garnku lub rondelku.
  2. Do roztopionego masła wsyp wiórki kokosowe i dokładnie wymieszaj powstałą masę. Pozostaw, aż wszystko ostygnie.
  3. Ubij białka na sztywną pianę. Podczas ubijania, dosypuj stopniowo cukier.
  4. Gdy białka będą już ubite, przerzucić pianę do ostudzonej masy kokosowej i delikatnie wszystko wymieszać.
  5. Na wyłożoną blachę papierem do pieczenia. Wykładaj łyżeczką masę (zachowaj odstępy pomiędzy poszczególnymi ciasteczkami).
  6. Włóż blachę do nagrzanego piekarnika i piecz przez około kwadrans w temperaturze 180 stopni.

Podziel się tym artykułem:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
Zostaw komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.