Sałatka brokułowa z fetą

Sałatka brokułowa z fetą
  • 1 duży brokuł lub 2 małe
  • 1 op. sera feta
  • 1-2 łyżki majonezu
  • 4 łyżki gęstego jogurtu
  • 1 ząbek czosnku
  • pieprz
  • ziarna słonecznika/płatki migdałowe

 

Brokuł dzielimy na różyczki. Wrzucamy na osolony i lekko ocukrzony wrzątek i gotujemy na półtwardo. Odcedzamy. Większe różyczki dzielimy na jeszcze mniejsze.

Na rozgrzaną, suchą patelnię wsypujemy ziarna słonecznika lub płatki migdałowe. Prażymy. Odstawiamy do przestudzenia.

Fetę kroimy w kostkę.

Majonez łączymy z jogurtem. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pieprz, mieszamy.

Brokuły mieszamy z fetą oraz czosnkowym sosem. Na koniec posypujemy sałatkę ziarnami słonecznika/płatkami migdałowymi.

 

Źródło: http://kobieceinspiracje.pl/out,102099.html

Podziel się tym artykułem:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email