Kulinaria: Chatka Baby Jagi

Kulinaria: Chatka Baby Jagi

Składniki

  • 800 g twarogu na sernik,
  • 150 g cukru pudru,
  • 100 g miękkiego masła,
  • łyżeczka cukru waniliowego,
  • 2 łyżki gorzkiego kakao,
  • 36 herbatników,

Wykonanie

  1. Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym (jeśli masło jest za twarde, to podgrzać je chwilę w mikrofalówce).
  2. Do masy maślanej dodawać po łyżce twaróg i krótko miksować.
  3. Podzielić masę twarogową na dwie części i do jednej dodać kakao – zmiksuj.
  4. Herbatniki ułożyć na kawałku folii aluminiowej – 3 rzędy po 6 herbatników.
  5. Rozsmarować na herbatnikach ⅔ masy z kakao i przykryć drugą warstwą herbatników.
  6. Wyłożyć białą masę sernikową i rozsmarować, pozostałą odłożoną masę czekoladową ułożyć mniej więcej na środkowych herbatnikach.
  7. Pomagając sobie folią aluminiową unieść boki ciasta tworząc trójkąt.
  8. Obwinąć ciasto folią i schować do lodówki na około 12 godzin.
  9. Przed podaniem polać ciasto rozpuszczoną czekoladą.
Podziel się tym artykułem:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email